Udgivet i Alle artikler

Køb af ny skammel - her er 10 ting du skal overveje før du køber

Af Træskammel.dk

En ny skammel kan være en fin dekoration i hjemmet eller et praktisk og funktionelt møbel i ethvert lokale. Uanset hvor den skal stå, eller hvem den skal bruges af, bør hvert hjem have mindst én skammel.

Her kan du læse mere om de 10 ting, du skal overveje, når du skal købe en skammel. Rådene kan hjælpe dig med at finde lige netop dét produkt, der vil gøre mest gavn i dit hjem og få størst værdi for dig.

Skammel til dekoration eller funktion?

Ikke alle skamler er funktionelle – nogle er simpelthen bare dekorative. De kan være polstrede, ornamenterede, antikke eller hypermoderne. De er ment til at berige lokalet som en anderledes dekoration, der kommer til sin ret æstetisk.

I næsten alle hjem ses skamler i træ, som er beregnet til at hjælpe med at nå høje steder som hylder og hjørner oppe under loftet. Lige modsat findes de finere, mere skrøbelige skamler, som mest er beregnede til at fremstille en enkelt vase eller andre lettere genstande.

Hvilket materiale skal du vælge?

Du kan købe skamler i mange forskellige materialer, men de mest almindelige er træ, metal og plastik. Til værelset med helt små børn, der lige har lært at gå, er plastik det mest praktiske. Det har nemlig ofte rundere former og er lettere, så barnet ikke kan slå sig på det.

Træ er velegnet til alle hjem, da det ofte er det mest holdbare, mens metal bevæger sig mere over i det abstrakte og dekorative. Træskamler kombineres ofte med polstring og betræk, og de kan fås i utrolig mange forskellige designs.

Nogle skamler har opbevaring i sig. Det er en særlig fordel for dig, der bor småt. Her er der ofte tale om meget funktionelle skamler, som er beregnede til at blive siddet på og have fødder hvilende på sig.

Mærkevare eller ej

Du bør stille dig selv det spørgsmål, om det er vigtigt for dig, at din skammel er en mærkevare. Skamler er nemlig nogle af de ting, hvor du godt kan få en diskret mærkevare, som du kan glæde dig over, men som ikke stikker for meget ud i en bestemt indretningsstil.

En skammel fra et mærke er en fin dekoration, men kan også være funktionel. Skamler uden et navn tilknyttet vil dog være bedre til hjemmet, der har børn eller dyr, som løber rundt og kan komme til at skramme den.

Af møbler er skamler ofte billigere, og derfor er det det møbel, mange vælger, hvis de kun skal have en enkelt eller to mærkevarer i hjemmet.

Hvor skal skamlen stå?

En skammel er praktisk i ethvert rum. Den klassiske træskammel kan stå i køkkenet, så det er nemt for alle at nå de øverste hylder. Mange mennesker kan godt lide at have en plastikskammen ude i bruseren, mens en skammel på børneværelset kan hjælpe familiens yngste med at nå de steder, de endnu ikke er høje nok til at komme op til.

Alle hjemmets lokaler kan bruge en skammel, men det er ikke ensbetydende med, at de alle har brug for det. Én god skammel er ofte nok, især hvis du bor småt eller for dig selv. Så køb kvalitet over kvantitet.

En skammel kan bruges til mange forskellige ting

En skammel behøver ikke have én bestemt funktion. Den kan sagtens fungere som et lille sidebord, sengebord, et udstillingsbord, fodskammel eller noget helt femte. Det er kun din fantasi, der sætter grænser – og selvfølgelig skamlens holdbarhed.

De forskellige brugsformer afhænger naturligvis af materiale og udseende – skamler, der tydeligt er billige eller almenkendte, bliver oftest kun brugt af hjemmet beboere til praktiske formål. De fleste bruger en skammel til at nå de svære steder i hjemmet eller tilføje en ekstra plads ved bordet, når pladsen er træng. Det er et multifunktionelt møbel, som alle bør have i deres hjem.

Fordelene ved en billig skammel

En skammel kan godt blive for billig, men en god pris kan også have sine fordele. En helt basal skammel er for eksempel praktisk i forbindelse med rengøring og nå op under loftet, for ikke at nævne i forbindelse med at hænge ting op på væggene.

Billige skamler gør det også nemt at være kreativ og male eller genopfinde dem, som du har lyst til. Du kan gøre lige det, du vil, uden at tænke på en dyr pris eller et fint mærke, og skamlen kan passe gnidningsfrit ind i din designstil. Også selvom den skifter!

Fordelene ved en dyr skammel

Hvis du godt kan lide lidt luksus i dit hjem, men ikke har pengene til at have fine mærker på alle dine ejendele, er en dyr og pæn skammel en fin måde at erhverve sig et statement piece. Skamlen kan bruges som dekoration eller en funktionel tilføjelse, alt efter, hvilken én, der er tale om.

Nogle skamler er dekorative, men en dyr skammel kan sagtens også holde til at blive brugt. Det afhænger helt af den enkelte model.

Tre eller fire ben?

Inden du køber en skammel, skal du overveje, om du skal have én med tre eller fire ben.

Mens tre ben ser mere elegant ud, kan skamlen være ustabil, hvis den er for billig eller samlet forkert. En skammel med tre ben er aldrig beregnet til at stå på, men kan være dekorativ eller beregnet til at hvile fødderne på.

En skammel med fire ben er mere stabil og praktisk, men kan også bruges som dekoration. Det er den mest almindelige skammel og den type, alle bør have i deres hjem som en hjælpende hånd, når højere områder skal nås.

Overvej højden før køb – justerbar eller stationær

En skammel kan have mange forskellige højder, men sjældent noget højere end en almindelig stol. Der er dog skamler, som kan justeres, og det er noget, du bør overveje, inden du køber.

En justerbar skammel er praktisk, hvis du vil bruge den som en mulighed for en ekstra siddeplads, eller hvis den skal kunne bruges som udstillingsplads rundtom i hjemmet. Når den kan justeres med skruer, er den nem at ommøblere med og flytte rundt på.

Justerbare skamler er ofte, men ikke altid, af træ og kan give et rigtig flot, rustikt look.

Planteskamler

En planteskammel er en skammel, der specifikt er beregnet til at have potteplanter på sig. Den har ofte to niveauer og er ikke til at sidde på, men er en fin måde at dele dine planter op og få plads til flere.

Det kan være en særlig fordel, hvis du har urteplanter i køkkenet, eller hvis du har flere planter stående i stuen eller på soveværelset. En planteskammel har typisk en belægning fra fabrikken, der ikke lader den tage skade af vand.

Den kan være lavet af mange forskellige materialer og have tre til fire ben. Du kan altså genoverveje flere ting på listen her, hvis du skal have en skammel til stueplanter.

Find det du mangler på træskammel.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 6 produkter fra mere end 8 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 16 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-22 09:23:34.

6
Produkter
8
Forhandlere
16
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.